Valóra váltani az álmainkat soha nem egyszerű. De ha ezt színesbőrű férfiként szeretnénk megtenni akkor, amikor a világ erre még egyáltalán nem volt felkészülve, nos, akkor válik ez igazi kihívássá. És Reggie Wellsnek sikerült megvalósítania a lehetetlent!

 

A kezdetek

 

Reggie 1947. december 2-án született Baltimore-ban. Mindig is érdeklődött a művészetek iránt, így hát kézenfekvő volt, hogy művészeti iskolában kezdjen el tanulni. 1968-tól 1976-ig művészetet oktatott Baltimorban, a közösségi iskolában, de éjszakánként mindig arról álmodozott, hogy egyszer majd híres sminkes válik Belőle. Ehhez pedig a legnagyobb lépés az volt, hogy feladta biztos állását és elindult, hogy valóra váltsa az álmát.

 

Így hát New Yorkba költözött, ahol napi szinten foglalkozhatott a sminkeléssel, különféle drogáriák pultjai mögött állva. A napi rutin során egyre ügyesebb lett, melyet egy divatmagazin szerkesztője is felfedezett, és adott Neki egy megjelenési lehetőséget egy divatlapban.

 

Ismertté válás

 

Az első megjelenést sok újabb követte, így nemsokára találkozni lehetett Vele a Glamour, az O Magazin, a Life és a Harper’s Bazaar hasábjain. Igazi áttörést azonban az Ebony-val végzett munka és az Essence Magazin hozott számára.

 

A 70-es és 80-as években olyan magazinokban szerepelt, amelyet főleg afroamerikai nők olvastak. Az Essence részére 100 lenyűgöző címlapot alkotott, melyek közül az első 1986-ban jelent meg, Oprah Winfrey arcképével, történelmet írva ezzel a merész lépéssel egy fehérorientált világban.

 

30 éves karrierje során a legnagyobb színesbőrű hírességek sminkjét készítette el és jelentette meg a leghíresebb magazinok hasábjain. Aretha Franklin, Mike Tyson, Diana Ross, Beyonce, Michelle Obama csak pár név azok közül, akikkel együtt dolgozott. Oprah Winfrey mindig is meghatározó volt az életében. A közös munka miatt költözött Chicagóba, ahol teljes munkaidős sminkművész lett mellette. A 21 éves közös munka alatt 142 címlapfotót készített az O Magazin részére és rendszeresen kérték fel az Oprah Winfrey Show sminkesének is.

 

Munkájáért háromszor nyerte el az Emmy legjobb sminkesének járó díját, 2003-ban, 2004-ben és 2005-ben.

 

A tökéletes alapozás

 

Szakmai tapasztalatát és tudását arra használta, hogy kikeverje a tökéletes árnyalatokat, amely az afroamerikai hölgyek arcszíneihez illeszkedik. Abban az időben, amikor egy apró kis hiba elég volt ahhoz, hogy egy színesbőrű ember egy pillanat alatt elveszítsen mindent, nem adta fel a küzdelmet és sorra alkotta a képleteket, melyek segítségével előállította az árnyalatokat, modell híján a legtöbbször a saját arcán kikísérletezve azokat. 2011-ben lett a Hissyfit ausztrál kozmetikai vállalat nemzetközi kreatív igazgatója.

 

Sminktükre előtt helyet foglaltak az akkori legnagyobb amerikai színesbőrű legendák. Kivételes bátorsága és tehetsége pedig utat nyitott azoknak, akik egyedül talán nem lettek volna képesek kiharcolni méltó helyüket a sminkszakmában.