Festőhenger, fogtisztitó kefe, tetűfésű, festőecsetek, festőkés, festékitató szivacs, szobrász eszközök… Mit keresnek egy sztársminkes táskájában? Vagy úgy egyáltalán mit keresnek ezek egy sminkes táskájában?
Sminkművész, előadóművész, szemöldök szakértő, oktató, kreatív igazgató és 100%-ban zseniális volt! Sajnos idén januárban 55 évesen elhunyt rákban. A világ szegényebb lett egy Csodával. Emlékezzünk hát meg Róla, és tartsuk életben a lenyűgöző munkásságát videóin keresztül.

De mit is kell róla tudni?

Néhány embert azért teremtettek a Földre, hogy igazi alkotók legyenek. Vanessa egy volt közülük. Egészen más szemszögből látta és mutatta meg a világot, mint előtte bárki.

Brit származású sminkes, frizurákat és körmöket is készített. Karrierjét a 80-as években kezdte, még csak 6 hónapja dolgozott a portfólióján, amikor óriási lehetőséget kapott, Iggy Popot sminkelhette a Sunday Times számára. Ezzel megnyílt számára az út, hogy a zene, a sport, a film és a popkultúra szerves részévé váljon. A hírességek sminkese lett. Ügyfélköre lenyűgöző volt, Viola Davis, Leonardo DiCaprio, Seal, Prince, Tyra Banks, Milla Jovovich, Serena Williams csak néhány név közülük.

A szemöldök formázás igazi királynője volt, Nathalie Emmanuel, Crystal Renn, Joan Smalls képesek voltak hosszú távolságokat utazni csak azért ,hogy Vanessa készítse el a sminkjüket.

Óriási tudása és tapasztalata szerkesztőként is hitelessé tette, így olyan magazinoknak dolgozott, mint a Vanity Fair, a Marie Claire, az olasz Vogue, vagy az angol Elle.

Az oktató

Erős hite és elköteleződése a keresztény értékek mellett nem sokáig fért össze a sztárok csillogó világával. Így 10 évvel karrierének kezdete után már oktatóként adta át a tudását a legszerencsésebb sminkeseknek az általa alapított Petra Alexandra sminkiskolában. Ami igazán kiemelte a többi sminkmester közül, az a merészsége volt. Nem félt olyan eszközöket bevetni a sminkelésbe, amit más el sem tudott volna képzelni. A kerti szerszámok, gyógyszerészeti eszközök, és a különféle, a modellek fejét fixáló nyaktartók használata nála mindennaposak volt.

Technikái sem a hagyományos módszereket követték. Míg a legtöbb sminkes ecsetet és szivacsot használt, Ő ebben is egészen másképp gondolkodott. Különleges fújó porfelhordási technikája vagy festékhengerrel történő púderezése például az oktatásait kísérő show része lett, amely miatt nem csupán sminkmesternek, de előadóművésznek is tartották. Leghíresebb tanítványai Valente Frazier, Sopie Ono és Sara Sorrenti voltak. Ők viszik tovább az óriási örökséget, amelyet Rájuk hagyott. Ha még nem láttál videót a módszereiről, akkor most rögtön nézz meg párat! Olyan módon látta és láttatta a sminkelés világát, ahogy mások idáig még soha.

Az E!News bemutatta egyedi, mondhatni sokkoló de mégis zseniális applikációs technikáit! Benned is elindult a bizsergés, hogy ki kell próbálni a festőhengert? 😀

 

Vanessa sztár ügyfelei voltak:

Leonardo Di Caprio, Nathalie Emmanuel, Viola Davis, Zoe Kravitz, Ben Affleck, Milla Jovovich, Kate Beckinsale, Lena Waithe, Sting, Prince, Seal, Norman Reedus, Nicole Richie, Joe Perry, Marc Anthony, Alanis Morrisette, Robbie Williams, Patsy Kensit, Anna Friel, Ryan Phillipe, Samuel L. Jackson, Serena Williams, John Galliano, Jenny McCarthy, Stephen Dorff, Tyra Banks, Morgan Freeman, Vincent Gallo, George Best, Billy, Charlatans, Jibby Beane, Rufus Sewell, Elisabeth Hasselbeck, Lala Vasquez, Padma Lakshmi, a legendás Etta James és még sokan mások.

Editorial megjelenései:

Italian Vogue, W, Harper’s Bazaar, Harper’s Queen, Vanity Fair, O magazine, The Sunday Times, Glamour,L’Officiel, Interview, GQ uk/us, Dazed and Confused, Travel+Leisure, Esquire, People, InStyle, Marie Claire, Spin, i-D, Detour, Details, Mirabella, Arena Homme Plus, Self, Town and Country, British Elle, Face és számos egyéb magazin.

Reklámkampányai:

Salvatore Ferragamo, Neiman Marcus, Alexander McQueen, L’Oreal, Avon, Saks Fifth Avenue, Target, Calvin Klein, Banana Republic, Macy’s, Top Shop, Next, Jigsaw, Diesel, Reebok, Got Milk, Payless, Sprite, Verizon, Yoplaid, Honda, Coca Cola, Oldsmobile, Lincoln Mercury, Lee Jeans, Vauxhall, Kohl’s, Woolworths, Episode, Nike, Ck1, Burlington, és Chrysler.

Fotósok, akikkel dolgozott:

Mario Sorrenti, Steven Klein, Ruven Afanador, David Sims, Phil Poynter, Jurgen Teller, Rankin, George Holz, Timothy Greenfield Sanders, Melvin Sokolsky, Mark Brothwick, Davis Factor, Platon, Anton Corbjn, Guzman, Phillip Dixon, Terry Richardson, Troy Word, Jeff Bark, Mary Ellen Mark, és Michel Haddi, hogy csak egy párat említsek.

Rendezők, akikkel dolgozott:

Mark Romanek, Matthew Rolston, Rocky Morton, Tony Kaye, Marcus Nispel, Vincent Gallo, Spike Jonze, Meiert Avis, Walter Stern, Thomas Grygier, Rupert Wainwright, Paula Walker, Luke Scott, Diane Martel, Joseph Khan, Hype Williams és még jópáran.

Vanessa Evelyn portfólióját ide kattintva tudod megtekinteni.