Mit kell tudni a menyasszonyi sminkről?

A Nuptia esküvőszervezés interjút készített velem. A legfontosabb kérdésekre válaszolok az esküvői sminkkel kapcsolatban.

1. Kérlek, mutatkozz be a Nuptia.hu olvasóinak: Mikor kezdtél el esküvői sminkeléssel foglalkozni? Az ország mely területein vállalsz esküvőket?

Melinda Taylor profi sminkes és sminkoktató vagyok. 2013 óta dolgozok sminkesként. Az utóbbi 5 évben a világ leghíresebb sztársminkeseitől tanultam és fejlesztettem a technikámat. Manapság professzionális sminkoktatással, önsminkelő oktatással, menyasszonyi, alkalmi és átalakító sminkek készítésével foglalkozok a legmagasabb szinten. Budapesten az Oktogonnál van a stúdióm, de az ország számtalan részében voltam már esküvőkön, kiszállással az ország egész területén vállalok sminkeket.

2. Mit gondolsz, milyen a tökéletes esküvői smink?

 
Ami azt az érzést adja neked, hogy most nézel ki a legjobban egész életedben! Magabiztos vagy és imádod magad, mindemellett a smink kiemeli legszebb éned, saját magad legjobb verziójának érzed magad benne. Ez minden menyasszonynak mást jelent. Tökéletesen Rád hangolódom, és megalkotom álmaid sminkjét, mely összhangban van az egyéniségeddel, a ruháddal, a frizuráddal és az esküvő hangulatával. És a sminked nem áll meg csak az arcodnál. Ruhád szabásától függően a karok, vállak, akár lábak sem maradnak ki. Gyönyörű természetes fényt kapnak, hogy amikor a nap rád süt, teljes egészében ragyogj. A menyasszonyok egyik legnagyobb félelme a maszkos hatású smink. Egy jó esküvői smink pont csak annyit fed, amennyit kell és pont annyira kidolgozott, hogy a fényképeken és videókon, valamint élőben is tökéletesen mutasson rajtad, eggyé váljon veled.

Az esküvői sminkek stílusai, színei, formái kultúránként és egyénenként változnak és a bőrszín és az adottságok is jelentős szerepet játszanak. Bármilyen kulturális háttérrel rendelkezel menyasszonyként, nálam biztonságban érezheted magad, magabiztosan dolgozok mindenféle bőrszínen és szemformán.

3. Az esküvői próbasminkelésnek milyen előnyeit látod?

 
Az esküvői próbasminknek több előnye is van. Menyasszonyként megismerheted a sminkest, meglátod, hogyan dolgozik, higiéniát betartja-e, valóban szimpatikus-e a számodra, a sminkelési stílusa bejön-e neked, meg tudja-e valósítani az elképzelésed. Ez saját magad miatt fontos.
Gyakorlott sminkesként nekem nem okoz gondot, ha nem kérnek próbasminket, de erősen ajánlom. Nagyon sokszor a próbasmink alatt jönnek rá a menyasszonyok, hogy valójában mit is szeretnének és mi áll jól nekik, és hogy mi minden hozható ki az arcukból, főleg ha alapból nem nagyon sminkelik magukat, illetve nyugalmat ad a menyasszonyoknak, ha előre tudják, hogy mit kapnak a nagy napon.
Másrészt azért is hasznos a próbasmink, mert sok időt tud spórolni, ha nem a nagy napon kell megismerkednünk, kísérletezni, és megbeszélni, hogy mi az elképzelés. A nagy napon nem a legjobb kísérletezni, egyszerűen nincs idő rá. A próbasmink pedig pont erről szól, a kísérletezésről. Hogy kipróbáljunk több sminket, több stílust és végül azt válaszd, ami hozzád a legjobban illik és legjobban érzed benne magad. Én a próbasminkre 2-3 órát is szeretek rászánni. Van, akivel másfél óra alatt végzünk, van akivel kitöltjük a 3 órát, ez személyfüggő, de a lényeg, hogy úgy távozol, hogy magabiztosan és nyugodtan várhatod a nagy napot, mert a sminkedet illetően már nem lesz meglepetés.

4. Körülbelül mennyi időt vesz igénybe egy esküvői smink elkészítése, hogyan kalkulálják be a Nagy Nap menetrendjébe?

 

Másfél órát szoktam kérni a menyasszonyoktól általában. Minden menyasszonnyal egyénileg szoktam egyeztetni erről, a próbasminken ezt is átbeszéljük. Számomra mindegy, hogy a frizurád a smink előtt vagy után történik, a lényeg, hogy a zuhanyzás, hajmosás mind a smink előtt történjen meg. Ha a násznépet, anyukákat is kell sminkelni, akkor szintén egyénileg meg szoktam beszélni az arával, hogy mi legyen a sminkek menetrendje. A készülődés közben általában a menyasszony még 5 dolgot csinál egyszerre, sokan hívni szokták telefonon, vagy ki kell mennie megnézni valamit, közben jönnek a rég nem látott rokonok, akik beszélgetni szeretnének, közben fotózáshoz, videózáshoz is kell pózolni, stb. Egy kis csúszást mindenképp érdemes belekalkulálni a készülési időbe.

5. Milyen jótanácsod van a menyasszonyok számára, hogyan tudnak a legjobban vigyázni az elkészült sminkekre?

 

Először is érdemes kozmetikushoz fordulni és előkészíteni a bőrt jóval az esküvő előtt, megfelelően kezelni és ápolni a hétköznapokban, hogy a nagy napon szép, egyenletes és hidratált legyen. A smink is sokkal szebb és tartósabb lesz, ha ápolt a bőröd. Ha felteszem a sminket, az utána csak akkor fog lejönni, amikor lemosod. De egy esküvőn mindenre fel kell készülni, így mindenkinek szoktam adni egy kis szütyőt, benne kis tégelyben rúzzsal, applikátorral, púderrel, szivaccsal, szívószállal, zsepivel, szükség szerint egy kis alapozóval. Így ha ne adj Isten bármi történne, akkor tudod korrigálni a sminket. A rúzs a vacsoránál, csóknál megkophat középen kicsit, illetve ha nagyon meleg van, érdemes lehet felitatni a nedvességet a bőrről, vékonyan púderezni az adott eszközökkel. A próbasminken és a nagy napon mindent elmondok a menyasszonynak, hogy hogyan tudja felfrissíteni a sminkjét a kis ajándékcsomagból, ha esetleg szükségét látná. Sokan még az esküvő után is használják egyébként a kis csomag tartalmát.

 

Melinda Taylor elérhetőségei:
+36 20 955 3426
Esküvői szolgáltatások: https://makeupforlove.com/eskuvoi-smink/
Az interjúra felkért: