Ez ismét egy olyan film, amit pont azok nem fognak megérteni, vagy megnézni, akiknek leginkább kéne… Mély önreflexióra lesz szükség, hogy a cukorbombába bújtatott fájó igazsággal hajlandó legyen szembesíteni magát a néző.

 

Bár ez nem smink, de érint minket, ezért mindenképpen írni akartam róla.
Megnéztem és imádtam, és legalább még egyszer meg akarom nézni. Szinte minden kis részlet a jelenetekben üzenetet hordoz.
Hatalmas társadalomkritika, és a Mattel részéről önkritika / önirónia is. De nem csak kritizál, hanem a megoldást is megmutatja.
Külön tetszett, hogy a szereplők saját hibáikért vállalják a felelősséget. És még történelmi vonatkozásban is tanulhattam újat.

A mozi élmény többet adott, mint vártam:

Mindezen túl egy élmény volt a tele moziban fiatal lányokkal és felnőtt nőkkel együtt ülni, sokat nevetni, szórakozni, nosztalgiázni, kislány korunkra emlékezni, közös fájdalmainkat érezni és hibáinkat látni, és hogy milyen hasonlóak vagyunk és mennyi közös élményünk van annak ellenére, hogy nem ismerjük azt, aki mellettünk ül. Az egység érzését adta.

Meglepően sok férfit is láttam a nézőtéren, ami szintén nagy örömmel töltött el. Kíváncsi vagyok, vajon ők mit éreztek, mit gondoltak a film végén.
Te láttad már? Megnézted, vagy megfogod? Mi a véleményed?

Ragyogj a különleges alkalmakon! Kérj időpontot alkalmi sminkre ide kattintva

image source Barbie Movie, Mattel