Amit általában csinálunk az az, hogy találkozunk valakivel, jobb esetben nagyon tetszik, és jó a kémia is. Ezért nem bírunk magunkkal és pár randi után, vagy akár még hamarabb ágyba bújunk velük, és azt mondjuk, vagy reméljük, hogy szorosabbra fűztük a kapcsolatot, ezek után mi egy pár vagyunk. Ami persze egyáltalán nem biztos, és az is kérdés, hogy milyen okkal feküdtünk le a másikkal. Félelemből, mert azt hitted, ha nem fekszel le vele, akkor elhagy? Vagy szeretet hiányból, mert már ki voltál éhezve egy kis ölelésre és ezt csak ilyen áron kaphattad meg? Vagy be voltál indulva és nem bírtál magaddal? Vagy olyan szexi volt, hogy muszáj volt megtenned? Vagy úgy érezted, tartozol neki? Vagy olyan kedves és rendes volt, ezért megérdemli? Esetleg bosszút akarsz állni valakin ezért lefekszel egy új emberrel? Ezek közül sajnos egyik sem jó indok arra, hogy lefeküdj valakivel, hogy odaadd neki a legbecsesebb tulajdonod, a tested és a lelked. Ráadásul mi nők, ha lefekszünk valakivel utána elkezdünk ragaszkodni, az esetek többségében és onnantól kezdve még nehezebben engedjük el az a partnert, akkor is, ha minden észérv és porcikád is azt mondja, hogy csak kínzod magad vele. A férfiakban is kialakul egy kötődés, de másképp, mint a nőkben. És a sok “könnyű nő” által a férfi elveszti tiszteletét a nők iránt. Nézzük csak az énekes sztárokat, milyen szöveget írnak a számaikhoz. Chris Brown “These hoes ain’t loyal” vagyis ezek a kurvák nem hűségesek száma egy ékkő ebből a szempontból. Bárkit megkaphatnak, a nők boldogan vetik oda magukat nekik. Mondanom sem kell, hogy a fiúk ezt a mentalitást tanulják el. Na de ne menjünk ilyen messzire, nem akarok elkanyarodni a témától.

Szóval mi lesz, ha ideje korán lefekszünk egy új randipartnerrel?

(mindig van kivétel, tudom, a barátnőd egy éjszakás kalandból házasodott meg, de ez ezerből egy, most nézzük a nagy többséget)

Akkor mire épül a “kapcsolat”? Szimplán a vágyra. Majd a vágyból – erre van egy nagyon jó angol szó – situationship lesz. A situationship – amit magyarul leginkább úgy hívunk “ez komplikált/bonyolult” – egy olyan kapcsolatnak nem nevezhető együttlét, ami csak vágyra épül, vagy akár toxikus érzelmekre és kötődésre, nincsenek tisztázva sem egymásnak sem magunknak beismerve az indíttatások, célok, nem ismerjük igazán sem a másikat, sem magunkat, nem vagyunk hajlandóak szembenézni a tényekkel, csak élvezzük, amit lehet és mellette szenvedünk, mert legbelül érezzük, hogy valami nem stimmel. Az is lehet, hogy pontosan tudjuk, mi nem stimmel. De a vágy vezérel, hogy valamilyen hiányérzetünket pótoljuk. Lehet ez érzelmi vagy fizikális hiány is. Szóval valójában együtt vagyunk valakivel, viszont nem ismerjük egymást igazán, csak a kémia jó. Viszont az nem elég egy jó kapcsolathoz. Ez fontos, ez az első pillér, de ez egyedül NEM ELÉG! És innen kezdődnek a problémák. Rövid ideig minden szép és jó, viszont hamarosan minden rosszra fordul, amikor kezditek megismerni egymást és rájöttök, hogy a másik nem is az az ember, és most figyelj: akinek te szeretted volna hogy legyen, vagy akinek te elképzelted. De ilyenkor már késő, mert kialakult köztetek egy lelki kapocs, nagyrészt a szex miatt. Csak azért, mert érzed a szikrát, nem jelenti azt, hogy ő életed szerelme. A jó kémia csak az első lépés.

Az energiáitokat átadjátok egymásnak:

Ha mindketten valamilyen hiányérzettel mentek bele a kapcsolatba, negatív energiákat cseréltek, és a hiányérzetetek miatt elkezdtek kötődni a másikhoz, viszont ez a kötődés nem egészséges, hanem romboló hatású. Úgy is mondhatjuk, hogy mindketten függtök egymástól, egymás függői vagytok. Nem azért kelletek egymásnak, mert ismered minden gondolatát és porcikáját, úgy érzed, hogy egymásnak lettetek teremtve, szereted úgy, ahogy van, hanem azért, mert kell neked ahhoz, hogy kielégítse azt a vágyadat, azt a hiányt, amit te nem vagy hajlandó magadnak orvosolni, vagy nem vagy elég erős magadnak orvosolni. És most nem egy vibrátorra gondolok 😂 hanem lelki erőre, hogy szeresd és elfogadd magad, és a cselekedeteid is saját irányodba ezt tükrözzék, hogy szereted magad. Képzelj el egy alkohol vagy drog függőt. Meg fog állni, egy vagy két shot után? Neeem. Vagyis egy kapcsolat függő valószínűleg egy-két nő/férfi után se fog megállni, valószínűleg több vasat is tart a tűzben, vagy egymás után cserélgeti őket, amikor már kezd kihűlni az egyik. És a megcsalás mindkét oldalon működik. Férfi és nő ugyan úgy loholhat valami után, amit senkiben nem fog megtalálni, mert magában kéne keresnie.

Mit tudsz tenni, ha ilyen helyzetbe kerülsz? Megbántottak, megcsaltak, hazudtak? Olyan sebesen kell ott hagyni, mintha soha nem is léteztél volna a számára. Amíg vele maradsz, és próbálod “helyrehozni”, (de amíg nem vagy legalább eljegyezve, addig nem is beszélhetünk helyrehozásról) azzal csak igazolod számára, hogy ő ezt megteheti veled. Mert bármit meg tehet veled, hiszen úgy is vele maradsz.

A csak a szikrára, vágyra épülő “kapcsolatok” hamarosan elmérgesednek, rosszra vagy még rosszabbra fordulnak előbb vagy utóbb, húzzuk, halasszuk, de egyszer tutira vége lesz, és az is lehet, hogy belebetegszel, esetleg megházasodtok, gyerekeitek lesznek (sok ilyen példát láttam) vele maradsz életed végéig, és a halálos ágyadon fogod bánni, hogy vele élted le az életed. A kérdés csak, hogy mennyi évet vagy hajlandó elpocsékolni az életedből valakire, akiről tudod, hogy igazából nem a tiéd, de mégis szükséged van rá, mert nem vagy elég erős ahhoz, hogy megállj a lábadon egyedül, hogy szeresd magad eléggé.

Tudom, sokszor erősen fogalmaztam, de ezt mind azért, hogy inspiráljalak a változásra, ha ilyen helyzetbe kerülsz. Mindent saját tapasztalatból írok, mindezeken én is átmentem. Ezért osztom meg veletek, hogy Ti ne kövessétek el az én hibáimat. Bárcsak megtanította volna nekem valaki a játékszabályokat, mielőtt elkezdtem randizni. Okos ember más hibájából tanul, ne akarj mindent megtapasztalni a saját bőrödön 🙂

Boldog Új Évet Kívánok Nektek Túlcsorduló magabiztossággal és szeretettel!

Melinda